Deze mural is een kleurrijke ode aan de wijk, waarin natuur, geschiedenis en gemeenschap samenkomen. Centraal staat de Heilig Hart Kerk, een herkenningspunt dat vanuit het midden oprijst en het hart van de buurt vormt. Achter de kerk straalt de opkomende zon, met lichtstralen die alle kanten op schieten, wat een gevoel van vernieuwing en energie oproept. Links bloeit een levendige rozenstruik, een symbool van groei en bloei, dat de levenskracht en vooruitgang van de wijk vertegenwoordigt. Onderaan, bij de tuinpoort, kijkt een veldmuis nieuwsgierig de wijk in, maar vermijdt bewust het centrum, waar het 'Uuleriek' ligt. Beide zijn sinds de oprichting in de jaren dertig van de twintigste eeuw toonaangevende carnavalsverenigingen in Roermond.
Tijdens het ‘vastelaovesseizoen’ schromen ze niet om elkaar op speelse wijze uit te dagen. Aan de rechterzijde trekt het portret van een vrouw de aandacht. Haar indringende blik straalt zowel hoop als een doorleefde geschiedenis uit. Ze draagt een grote tuinhoed en een jurk, waarvan het patroon gebaseerd is op de rozette van het iconische COOP gebouw, een monumentaal pand dat de industriële geschiedenis van de buurt vertegenwoordigt. Deze mural vertelt het verhaal van een wijk in bloei, vol historie, verbondenheid en rivaliteit, met een optimistische blik op de toekomst. Het viert de unieke identiteit, cultuur en tradities van de gemeenschap.
Sint-Christoffel, in Roermond ook wel Sjtuf genoemd, is een legende en de beschermheilige van alle reizigers. Sint-Christoffel werd in september 1982 als stadsreus verbeeld en liep mee in processies.
Sint-Christoffel geeft hét thuisgevoel aan de inwoners van Roermond. Hij is direct zichtbaar als je de stad binnenrijdt omdat hij trots prijkt op het middelpunt van de stad: de Christoffelkathedraal. Op de mural slaat Sjtuf zijn stok in de vruchtbare grond van Roermond, er groeien sinaasappelen aan die symbool staan voor alle talenten die er zijn, maar ook groeien. De bekende stralen die schijnen zetten Roermond in de schijnwerpers.
Daarnaast is er ook een portret van een meisje met de naam SIMSALABIM te zien in de dansschool. Dit kunstwerk combineert schildertechnieken met collagetechnieken. Het meisje is deels met verf geschilderd en deels opgebouwd uit losse vellen papier, wat een speels en dynamisch effect geeft. Deze combinatie van verschillende materialen en technieken zorgt voor een levendige, magische uitstraling die perfect past bij de sfeer van een dansschool.
De levensgrote afbeelding van Sint-Christoffel, ook wel SJTUF genoemd, is een imposant kunstwerk dat op een unieke manier is vervaardigd. Het beeld is uitgefreesd uit een wit forex-paneel, een licht maar stevig materiaal dat zich goed leent voor gedetailleerd werk. Met bijna twee meter hoogte domineert SJTUF de ruimte op een krachtige manier.
De installatie op de marine blauwe wand werd met uiterste precisie uitgevoerd: stukje voor stukje werd het paneel met behulp van een projectie nauwkeurig gepositioneerd en verlijmd. Dit zorgde ervoor dat de afbeelding van Sint-Christoffel perfect is uitgelijnd, waardoor het detail en de compositie optimaal tot hun recht komen. De marineblauwe achtergrond biedt een opvallend contrast met het witte paneel, waardoor de figuur van Sint-Christoffel visueel naar voren komt en een bijna spirituele uitstraling krijgt.